PEKING, 12. prosinca (Xinhua) — Godišnja Središnja ekonomska radna konferencija je od utorka do četvrtka održana u Pekingu, a kineski čelnici su zacrtali pravac za gospodarstvo u 2020.

Suočena sa složenom situacijom rastućih rizika i izazova u zemlji i inozemstvu tijekom 2019. je Kina očuvala održiv i stabilan gospodarski i društveni razvoj te postigla ključna unapređenja u “tri teške bitke”, ostvarivši primjetan napredak u ublažavanju siromaštva, učinkovitoj prevenciji i kontroli financijskih rizika i općenitim unapređenjem u okolišu, stoji u izjavi objavljenoj nakon konferencije.

Istovremeno je napredak Kine u ostvarenju glavnih zadataka 13. petogodišnjeg plana zadovoljio očekivanja i poduzeti su novi veliki koraci prema dovršetku izgradnje umjereno prosperitetnog društva u svakom pogledu.

Radi ostvarivanja očekivanih ciljeva za 2020. će Kina učiniti osiguravanje stabilnosti vodećim prioritetom i pridržavati se okvira stabilnih makro politika, fleksibilnih mikro politika i društvenih politika koje osiguravaju zadovoljenje osnovnih pokreta.

IZVOR – croatian.cri.cn

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.