Indija i Kina u subotu su obećale da će raditi zajedno na podizanju razvoja bilateralnih veza na novu razinu.
Prilikom sastanka s kineskim državnim vijećnikom i ministrom vanjskih poslova Wang Yijem, koji je u posjeti Indiji, je indijski potpredsjednik Venkaiah Naidu rekao da je Indija voljna iskoristiti 70. godišnjicu uspostave diplomatskih odnosa između Kine i Indije iduće godine kao priliku za unapređenje bilateralnih veza na novu razinu.
Naidu, također predsjednik Rajya Sabhe (gornjeg doma parlamenta), se nada kako će dvije zemlje raditi zajedno na jačanju razmjena na visokoj razni, produbljenju pragmatične suradnje, jačanju kulturnih i međuljudskih razmjena i zajedničkoj zaštiti mira i sigurnosti u regiji i svijetu.
Sa svoje strane je Wang Yi rekao kako su čelnici dvije zemlje, tijekom drugog uspješnog neformalnog sastanka u indijskom gradu Chennaiju, zacrtali smjer razvoja bilateralnih odnosa i postigli važan konsenzus o ispravnom rješavanju graničnog pitanja.
Ističući kako su dvije zemlje najavile 70 aktivnosti za obilježavanje 70. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa iduće godine je Wang rekao kako je idući korak iskoristiti priliku za produbljenje uzajamno korisne suradnje, jačanje kulturnih razmjena i učvršćenje društvenih i javnih temelja prijateljstva između dvije zemlje.
IZVOR – Croatian.cri.cn

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.