Tvrtka Huawei Technologies je u četvrtak odbacila tvrdnje Wall Street Journala (WSJ-a) da je ta kineska tvrtka primila “desetke milijardi dolara financijske pomoći od kineske vlade.”
“Poput ostalih tehnoloških tvrtki koje posluju u Kini, uključujući one iz inozemstva, Huawei prima nešto mjera podrške od kineske vlade,” objavila je tvrtka u izjavi. “No, nikada nismo primili nikakav dodatni ili posebni tretman.”


Huawei je uzvratio WSJ-u, govoreći kako je izvješće temeljeno na pogrešnim informacijama i kaotičnoj logici, ističući kako ignorira ogroman angažman tvrtke u istraživanju i razvoju kroz proteklih 30 godina i naporan rad 190 000 Huaweijevih zaposlenika koji su usredotočeni na potrošače.


Iz tvrtke su rekli kako subvencije vezane uz istraživanje i razvoj koje su primili od vlade u proteklih 10 godina čine manje od 0,3% zarade tvrtke.


“Wall Street Journalovo često i neodgovorno selektivno pokrivanje Huaweija je zadalo veliki udarac ugledu Huaweija,” rekli su iz Huaweija, govoreći kako zadržavaju pravo poduzimanja pravnih mjera radi zaštite ugleda.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.