PEKING, 8. siječnja (Xinhua) — Kinesko regulatorno tijelo za državnu imovinu će 2020. nastaviti provoditi spajanja i restrukturiranja među centralno upravljanim poduzećima u državnom vlasništvu radi unapređenja njihove učinkovitosti i konkurentnosti, izvijestio je Ekonomski informativni dnevnik.

Konsolidacije će se usredotočiti na područja s preklapajućim investicijama i homogenom konkurencijom, stoji u izvješću koje navodi informacije Povjerenstva za nadzor i upravljanje imovinom u državnom vlasništvu Državnog vijeća.

Među sektorima u kojima će se ubrzati restrukturiranje su proizvodnja opreme, kemikalije, pomorska inženjerska oprema te naftna i plinska imovina u inozemstvu, stoji u izvješću.

Regulatorno tijelo će također proučavati integraciju poslovanja naftnih rafinerija.

Kineska nacionalna kemijska korporacija (ChemChina) i Sinochem grupa su najavile konsolidaciju svoje poljoprivredne imovine u novo stvoreni entitet Syngenta grupu, u najnovijem koraku za optimizaciju raspodjele resursa.

Kroz posljednje godine je kineska vlada postavila restrukturiranje poduzeća u državnom vlasništvu kao glavni prioritet politika.

Kina trenutno ima 96 centralnih poduzeća u državnom vlasništvu. Raniji službeni podaci su pokazali kako su središnja poduzeća u državnom vlasništvu ostvarile snažan rast profita i prihoda u prvih 11 mjeseci 2019., unatoč nepovoljnim gospodarskim kretanjima.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.