NAY PYI TAW, 17. siječnja (Xinhua) — Kineski predsjednik Xi Jinping je u petak održao razgovore s predsjednikom Mianmara U Win Myintom, ističući važnost “paukphaw” (bratskog) prijateljstva između dvije zemlje.

Xi je rekao kako je Mianmar prvo odredište njegovih putovanja u inozemstvo ove godine jer dvije zemlje slave 70. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa te istaknuo veliku važnost “paukphaw” prijateljstva i produbljenje bilateralnih veza.

Kineski predsjednik je rekao kako se nada da će njegov posjet poslati tri sljedeće poruke:

Prvo, kineska vlada i narod čvrsto podržavaju vladu i narod Mianmara u provođenju razvojnog puta u provođenju puta prikladnog vlastitim nacionalnim uvjetima i neprestanom promicanju razvoja zemlje.

Drugo, sveobuhvatno strateško suradničko partnerstvo između Kine i Mianmara ima čvrste temelje i zajednički napori za izgradnju zajednice koja dijeli budućnost Kine i Mianmara će pružiti novi poticaj i vitalnost razvoju bilateralnih odnosa.

Treće, Kina je spremna raditi s Mianmarom na unapređenju praktične suradnje i ubrzanju usklađenja inicijative Pojas i put s razvojnim strategijama Mianmara, kako bi ostvarili više dobrobiti za dva naroda.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.