11,7 milijuna kuna vrijednost je radova na energetskoj obnovi Elektrotehničke i prometne škole Osijek na kojoj je do sada izvršena zamjena stolarije, toplinska izolacija vanjskih zidova i krova, kao i obnova sustava grijanja.

Završetak radova planiran je u lipnju ove godine, a riječ je o nastavku energetske obnove svih objekata kojima je županija osnivač:
– U svakoj općini i gradu na području županije imamo gradilište koje financiramo zajedno s ministarstvima i fondovima EU-a. U Osijeku je trenutno u tijeku pet obnova među kojima je i ova u vrijednosti 11,7 milijuna kuna. U pitanju je jedan od najskupljih projekata koji se nalazi u svojoj završnoj fazi. Županija je za tu priliku osigurala gotovo dva milijuna, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU tri, dok se ostatak sredstava financira iz fondova EU, što je i model za sve ostale obnove ukupne vrijednosti preko 180 milijuna kuna, naglasio je tijekom obilaska župan Ivan Anušić i dodao kako su dobrobiti obnove višestruke, prije svega kroz uštede u grijanju i hlađenju za što su izdvajana značajna sredstva, a koja će od uskoro biti utrošena na poboljšanje kvalitete i sredstava za nastavu.

Izvor: Radio Osijek

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.