Panika je smrtonosnija i zaraznija od bilo kojeg virusa i sve reakcije na epidemiju bi trebale biti temeljene na znanosti, a ne strahu, rekla je u srijedu glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova.

Hua Chinying, glasnogovornica, je navedeno izjavila kada su je upitali za komentar nekih medijskih izvješća u SAD-u kako će restriktivne mjere pokrenute zbog koronavirusa u Sjedinjenim Američkim Državama ozbiljno naškoditi tvrtkama u SAD-u koje se oslanjaju na kineske proizvode ili kupce.

Hua je rekla kako su mediji, think-takovi, stručnjaci i znanstvenici iz mnogih zemalja izrazili zabrinutost zbog pretjeranih restriktivnih mjera koje su poduzele neke zemlje. Dodala je kako je Svjetska zdravstvena organizacija mnogo puta istaknula kako ne preporuča mjere koje nepotrebno narušavaju međunarodna putovanja i trgovinu te su pozvale sve zemlje da se bore protiv širenja glasina, pridržavaju se znanosti i poduzmu mjere temeljene na znanosti.

“Nadamo se da će relevantne zemlje poštovati autoritativne profesionalne preporuke SZO-a i pokrenuti racionalan i na znanosti temeljen odgovor na trenutnu situaciju, umjesto pretjeranih reakcija,” rekla je glasnogovornica.

Ističući kako su interesi i sudbine svih zemalja isprepleteni u dobu globalizacije, Hua je rekla kako bi se suočene s javnom zdravstvenom krizom, sve zemlje trebale okupiti i nadići poteškoće sa solidarnošću kako bi zaštitili zajedničke interese svih.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.