Tvrtka Yingguan Technology je proizvodila proteze, no sada su preusmjerili poslovanje radi izrade zaštitnih odjela. Budući da maske i zaštitna odjela postaju najtraženiji dijelovi opreme za medicinske radnike u borbi protiv epidemije bolesti COVID-19, mnoge tvornice i radionice u Kini preusmjeravaju proizvodnju radi ubrzanja opskrbe.

Guo Dapeng, predsjednik uprave spomenute tvrtke, je rekao za CGTN kako priroda njegove tvrtke znači da ima ugrađene prednosti, kao i odgovornost za pridruživanje nacionalnim nastojanjima za smanjivanje manjkova.

Guo je rekao kako tvornica sad radi cijelo vrijeme s dvije smjene radnika. Intenzivni 24-satni proizvodni krug je uveden kako bi se osiguralo što više podrške medicinskom osoblju na prvoj liniji.

Guova tvrtka nije sama u promjeni poslovanja radi proizvodnje medicinskih potrepština kojih nedostaje te neki veliki proizvođači automobila poput GAC Grupe i BYD-a sad proizvode maske, a mnoge tvornice odjeće su preuredile proizvodne linije radi proizvodnje medicinskih odjela.

Kineska vlada je također predstavila niz mjera kao što su ublažavanje poreza i jeftiniji zajmovi radi pomoći u ublažavanju manjka medicinskih potrepština na prvoj liniji.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.