Šangaj je u nedjelju predstavio niz novih mjera za olakšavanje razvoja inozemnih poduzeća, kao dio nastojanja za daljnje otvaranje i poticanje rasta te umanjivanje utjecaja epidemije novog koronavirusa.

Cilj grada je povećati povjerenje investitora u dugoročne investicije i operacije olakšavanjem pristupa tržištu, rekao je tijekom telekonferencije Hua Yuan, direktor općinskog trgovinskog povjerenstva.

“Težit ćemo širenju otvaranja u ključnim sektorima, uključujući telekomunikacije, osiguranja, vrijednosne papire, istraživačke i tehničke usluge, obrazovanje i zdravstvene usluge,” rekao je Hua.

Hua je pozvao na više podrške u privlačenju inozemnih investicija, naročito onih s modernim uslužnim djelatnostima visoke dodane vrijednosti, kao što su napredna proizvodnja, znanstvene i tehnološke usluge, kao i informacijska uslužna industrija.

Očekuje se da će Šangaj ove godine otvoriti još 40 regionalnih sjedišta multinacionalnih tvrtki i još 15 inozemno financiranih istraživačkih i razvojnih centara, rekao je Hua.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.