Kineska vlada tretira Kineze i strane državljane na ravnopravnim i legitimnim ravnopravnim osnovama prilikom poduzimanja preventivnih mjera u epidemiji novog koronavirusa, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik Zhao Lijian.

Lokalne vlasti poduzimaju karantenu i preventivne mjere za ljude iz teško pogođenih zemalja i regija, kao što je mjerenje tjelesne temperature i provođenje medicinskog nadzora. Zhao je rekao kako su te mjere, u skladu s kineskim zakonima, nužne za obuzdavanje epidemije i mogu učinkovito spriječiti prekogranično širenje virusa.

Vlasti provode mjere bez razlike, potpuno uzimaju u obzir brige nadležnog osoblja i pružaju im nužnu zaštitu i pomoć, rekao je Zhao, dodajući kako je te učinkovite mjere za sprečavanje prijenosa među ljudima i usporavanje širenja epidemije priznala Svjetska zdravstvena organizacija.

Lokalne vlasti će pravovremeno prilagoditi mjere strancima nakon što uđu u Kinu u skladu s promjenjivom situacijom u epidemiji, rekao je Zhao.

Nada se kako ljudi iz teško pogođenih zemalja i regija mogu potpuno razumjeti mjere kada dolaze u Kinu i surađivati, kako bi zaštitili svoje i tuđe zdravlja i sigurnost.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.