Kinesko dijeljenje iskustava s ostalim zemljama o obuzdavanju širenja bolesti COVID-19, izazvane novim kornavirusom, nije ništa drugo nego izvrsno, rekli su u utorak stručnjaci iz Svjetske zdravstvene organizacije.

Maria van Kerkhove, tehnička voditeljica Hitnih zdravstvenih programa SZO-a, je na dnevnom sastanku rekla kako kinesko iskustvo u borbi protiv bolesti COVID-19 treba biti podijeljeno, govoreći o najnovijoj podršci Kine u sručnjacima i medicinskoj opremi Iranu.

”Ovo je odličan primjer dijeljenja među zemljama onog što se treba i može učiniti u ostalim zemljama i održavanje izravne interakcije s drugom zemljom,” rekla je Kerkhove.

Istaknula je kako je za Kinu važno dijeljenje iskustava u pronalasku slučajeva i kontakata, brizi i upravljanju pacijentima, načinu pripreme bolnica i osobne zaštitne opreme, kao i kontroli i prevenciji zaraze.

”Izravna interakcija je ono što želimo da se češće događa. Tako da kinesko dijeljenje iskustava s ostalim zemljama nije ništa drugo nego izvrsno,” dodala je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.