Kina će poduzeti koordinirane i ciljane mjere za stabilizaciju gospodarskog i društvenog razvoja zemlje, unatoč poteškoćama zbog epidemije bolesti izazvane novim koronavirusom (COVID-19).

Više ciljanih mjera će biti predstavljeno za održavanje stabilnosti zaposlenosti, financija, inozemne trgovine i ostalih glavnih aspekata gospodarstva, rečeno je u utorak na izvršnom sastanku Državnog vijeća kojim je predsjedao premijer Li Keqiang.

Koordinacija politika među makro prilagodbama, inozemna trgovina i investicija i financijska stabilnost trebaju biti pojačani radi dodavanja internog poticaja i osiguravanja da gospodarstvo posluje unutar razumnog raspona cijele godine, rečeno je na sastanku.

Na sastanku je istaknuta stabilna i uredna obnova rada i proizvodnje u prometu, dostavi i ostalim logističkim sektorima radi ostvarenja stabilnog rasta te je pozvano na unapređenje administrativnih usluga i veća smanjenja poreza i naknada.

Osiguravatelji su potaknuti na smanjivanje ili ukidanje vezanih naknada za osiguranje motornih vozila, brodova i zrakoplova koji su prisilno izvan službe zbog epidemije. Razne lokacije su također potaknute na usvajanje učinkovitih mjera radi pomoći vozačima taksija da prođu kroz teško razdoblje.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.