U protekla 24 sata na temelju testiranja 166 uzoraka samo je jedan nalaz bio pozitivan na koronavirus. U Osječko-baranjskoj županiji ukupno su zaražene 102 osobe. Među zaraženima su i četiri medicinska djelatnika.

“Na respiratoru su četiri osobe, a stanje jednog pacijenta je bolje, pa je skinut s respiratora. Četiri osobe su izliječene. U samoizolaciji je 301 osoba, od kojih je 21 medicinski djelatnik”, izvijestio je župan osječko-baranjski Ivan Anušić na redovitoj konferenciji za novinare Županijskog stožera civilne zaštite te je dodao kako dr. Ljiljana Perić, v.d. predstojnica Klinike za infektologiju, bez obzira na bolest i dalje sudjeluje i pomaže u borbi protiv pandemije te joj je zaželio brz oporavak.

”Stvari se kreću prema boljemu, imali smo preko 1000 ljudi u izolaciji sada ih imamo 300, nemamo velik porast broja zaraženih, imamo smanjenje broja oboljelih već nekoliko dana, na respiratoru se također nalazi manji broj ljudi, a tako moramo i dalje ostati u istome trendu i držati se svih naputaka”, rekao je Anušić.

Kako bi se rasteretio sustav e-propusnica, a građanima omogućila dostupnost uslugama koje sve općine nemaju, uskoro se očekuje podjela županije prema starim općinama (Valpovština, Đakovština, Miholjština, Našički kraj, Grad Osijek i Baranja.). “Nadam se da će se to realizirati uskoro”, istaknuo je župan te je izvijestio i kako su danas prema svim pravilima koje su odredili epidemiolozi otvorene tržnice. Istodobno je gradove i tvrtke koje gospodare tržnicama zamolio da i dalje komuniciraju te omogućavaju što bolji pristup kupcima i proizvođačima.

izvor: Radio Osijek

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.