HZJZ objavio je preporuke za održavanje nastave na sveučilištima te je naglasio kako svaki boravak u ustanovi (sastavnici sveučilišta) može predstavljati veći rizik za zarazu s COVID-19 nego je to obiteljski dom odnosno kućanstvo, posebno ako su ukućani uključeni u takav tip dnevnih obaveza da mogu dosljedno izbjegavati situacije povećanog rizika za zarazu COVID-19.

Nužno socijalno distanciranje

Nužan boravak u ustanovi neophodno je organizirati tako da se u što većoj mjeri osigura socijalno distanciranje (fizičko udaljavanje) kao i pojačana osobna higijena i higijena prostora.

Prostorije u kojima boravi  skupina studenta moraju biti što veće površine i visine, prozračna i osunčane vratima odvojena od prostorija u kojima borave druge skupine studenata, te u neposrednoj blizini prostorije treba se nalaziti toalet koji koristi isključivo ta skupina studenata.

Do daljnjeg su zabranjene sve posjete predmetnim ustanovama kao što su kazališne predstave, izvannastavne aktivnosti i sl. Neophodno je osigurati protok što manjeg broja ljudi, kako na ulazu u ustanovu tako i u unutarnjim prostorima ustanove, rečeno je.

Dnevno mjerenje temperature i praćenje pojave simptoma kod zaposlenika i studenata

Svakodnevno kod dolaska i odlaska s ustanove zaposlenicima i studentima treba izmjeriti tjelesnu temperaturu beskontaktnim toplomjerom te utvrditi imaju li respiratornih simptoma ili znakove drugih zaraznih bolesti.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.