Peking, 23. svibnja (Xinhua) – Predsjednik Xi Jinping u subotu je naglasio analizu kineske ekonomske situacije iz sveobuhvatne, dijalektičke i dugoročne perspektive, pozivajući se pri tome na napore za poticanje novih mogućnosti u vrijeme izazova i postizanje novog napretka usred promjena.

Xi, također generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK) i predsjednik Središnjeg vojnog povjerenstva, izrekao je ove primjedbe prilikom pridruživanja zajedničkoj panel diskusiji u kojoj su sudjelovali nacionalni politički savjetnici iz gospodarskog sektora.

Potrebno je uložiti napore kako bi se utjecalo na potencijal i ulogu Kine kao najvećeg svjetskog tržišta, te razjasnio strateški smjer strukturne reforme na strani ponude, i dugoročno konsolidirao osnovni trend stalnog gospodarskog rasta, izjavio je.

Xi je pozvao na konsolidaciju temeljne uloge poljoprivrede, osiguravanje stabilnosti na šest fronta i sigurnost na šest područja te ostvarenje ciljeva i zadataka izgradnje umjereno prosperitetnog društva u svakom pogledu i pobjedu u borbi protiv siromaštva.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.