Kineski predsjednik Xi Jinping je u ponedjeljak rekao kako zemlja mora unaprijediti inovacijske sposobnosti i ostvariti proboj u ključnim i temeljnim tehnologijama što je ranije moguće.

Predsjednik Xi je navedeno izjavio na simpoziju s ekonomistima i učenjacima u Pekingu. Simpozij je održan dok se Kina priprema za ostvarenje idućeg nacionalnog razvojnog plana – 14. Petogodišnjeg plana (2021.-2025.).

Svijet prolazi kroz duboke promjene kakve nisu viđene unatrag stoljeća, koje je ubrzala pandemija bolesti COVID-19, rekao je Xi.

Istaknuo je fokusiranje na olakšavanje nacionalne ekonomske cirkulacije radi uspostave novih razvojnih oblika, koji će se oslanjati na domaće tržište kao glavno i omogućiti domaćem i inozemnim tržišta da se međusobno potiču.

Kina će ostvariti nastavak rasta statusa u svjetskom gospodarstvu s bližim vezama, a zemlja će omogućiti još širokih tržišnih prilika za ostače zemlje.

Xi je istaknuo princip znanstvene i tehnološke inovacije u izgradnji novi pokretača rast, dodajući kako je za ostvarenje visoko kvalitetnog razvoja potreban rast pokretan inovacijom.

Poduzeća imaju vodeću ulogu u tehnološkoj inovaciji, rekao je, pozivajući na jačanje njihove uloge u integraciji faktora inovacije i komercijalizacije tehnoloških proboja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.