Inaktivirano cjepivo za COVID-19 koje je razvio kineski biofarmaceutski proizvođač Sinovac bi moglo biti učinkovito u zaustavljanju te bolesti, izvijestio je Bloomberg.

“U smislu vremenskog rasporeda je tvrtka ispred većine ostalih potencijalnih cjepiva, uključujući nove modele namijenjene olakšavanju snažne zaštite i brze proizvodnje,” objavio je Bloomberg u članku naslovljenom “Kineski predvodnici u cjepivima namjeravaju pobijediti Covid na staromodan način” objavljenom u pondejeljak.

Iako je Sinovacova metoda, koja se temelji na principu sličnom cjepivu za velike boginje koje je razvio britanski znanstvenik iz 18. stoljeća Edward Jenner, “je relativno sirova,” Bloomberg je napisao “ipak bi mogla raditi i biti jednostavnija za uporabu od nikad isprobanih pristupa ostalih tvrtki.”

“Moramo učiti o povijesti i ne zaboraviti što je radilo u prošlosti, “ citirao je Bloomberg Michaela Kincha, specijalista za cjepiva Sveučilišta Washington u St. Louisu.

“Nemojte biti otmjeni kada će jednostavno jednako dobro funkcionirati,” dodao je Kinch.

Sinovac, bilofarmaceutski proizvođač iz Pekinga izlistan na Nasdaqu je počeo posljednju fazu probisvog inaktiviranog cjepiva za COIVD-19 nazvanog CoronaVac u srpnju.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.