Dok se svijet bori u obuzdavanju koronavirusa, kineski oporavak dobiva zamah, pozicionirajući se za daljnje zatvaranje procjepa s gospodarstvom SAD-a, navedeno je u članku “Kinesko gospodarstvo se oporavlja i približava SAD-u,” objavio je u utorak Wall Street Journal.

Prema članku, Kina je jedino veliko gospodarstvo za koje se očekuje da će rasti ove godine. J.P. Morgan je nedavno povećao prognozu kineskog rasta u 2020 na 2,5% s 1,3% iz travnja. Ekonomisti Svjetske banke i drugih institucija su također nadogradili prognoze za Kinu.

Kina, drugo najveće gospodarstvo na svijetu u terminima realnog BDP-a, polako sustiže Sjedinjene Američke Države. Ekonomisti su rekli kako će kineski brz oporavak od bolesti COVID-19 ubrzati taj proces, navedeno je u članku.

Prema članku, kineske tvornice su bile prve na svijetu koje su se ponovno otvorile u travnju, što je pomoglo Kini u uzimanju tržišnog udjela u globalnoj trgovini.

Tvrtke kao što su Marriott International i Starbucks su u drugoj četvrtini zabilježile snažan rast u Kini, dok je ostatak svijeta nazadovao.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.