Objavljena je zajednička izjava Kineske medijske grupe i njenih latinoameričkih partnera, pozivajući na snažnu suradničku snagu radi pomoći globalnoj zajednici u nadilaženju pandemije bolesti COVID-19 i učinkovitoj promociji izgradnji zajednice koje dijeli budućnost Kine i Latinske Amerike i zajednice zajedničkog zdravlja za čovječanstvo.

Izjava je objavljena tijekom Internetskog suradničkog foruma s latinoameričkim partnerima 2020. održanog u Pekingu 28. kolovoza. Događanje su zajednički ugostili Kineska medijska grupa i Ekonmsko povjerenstvo za Latinsku Ameriku i Karibe. Alianza Informativa Latinoamericana (AIL), najveći neprofitni savez televizijskih mreža u Latinskoj Americi i Karibima, je također pružio podršku forumu.

Predsjednik i glavni urednik Kineske medijske grupe Shen Haixiong je u uvodnom obraćanju rekao: “Mediji bi trebali izvještavati istinu, a ne širiti glasine i stvarati probleme; tražiti izgradnju konsenzusa, a ne stvarati podjele; težiti znanstvenoj borbi protiv pandemije, a ne prebacivati krivnju drugim državama i konačno emitirati pouzdanje, a ne zlokobne napade.”

Na formu je 33 gostiju iz 15 organizacija iz 10 latinoameričkih zemalja i Kine dubinski raspravilo o načinima za nadilaženje poteškoća i zajedničko napredovanje u borbi protiv pandemije.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.