Kina je voljna surađivati sa svim stranama na promicanju inicijative za olakšavanje prekograničnog kretanja ljudi i robe, rekao je u četvrtak državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi dok je sudjelovao na video konferenciji ministara vanjskih poslova Grupe dvadesetorice (G20).

Wang je rekao kako je za konferenciju vrlo nužno i pravovremeno da se usredotoči na pitanja osobnih razmjena i granične konrole. Sve strane bi trebale postupno i uredno širiti osobne razmjene i nadograđivati uspostavljene bilateralne kanale za multilateralne mreže uz preduvjet osiguravanja prevencije pandemije COVID-19.

Sve strane bi trebale ojačati uzajamno prijavljivanje informacija o pandemiji, provoditi daljinsko testiranje nukleinske kiseline i uzajamni priznavati rezultate testova i zdravstvene kodove.

Članice G20 bi trebale povećati suradnju u razvoju cjepiva i uspostaviti “vatreni zid protiv pandemije,” rekao je Wang, dodajući kako Kina aktivno razmatra upućivanje prijedloga o održavanju podatkovne sigurnosti.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.