Preko 1,03 milijuna uzoraka je prikupljeno tijekom testiranja nukleinske kiseline u cijelom gradu Qingdaou u istočnoj kineskoj pokrajini Shandong, rekao je dužnosnik na tiskovnoj konferenciji u ponedjeljak.

Nacionalno zdravstveno povjerenstvo je također u ponedjeljak poslalo ekipu stručnjaka u Qingdao kako bi predvodili prevenciju i kontrolu virusa.

Na tiskovnoj konferenciji je dužnosnik vlade Qingdaoa proglasio gradsko stambeno naselje Loushanhou područjem srednjeg rizika od koronavirusa.

Qingdao je preko vikenda zabilježio šest novih potvrđenih slučajeva i šest novi asimptomatskih slučajeva, rekli su iz gradskog zdravstvenog povjerenstva.

Epidemiološka istraga je pronašla kako su slučajevi povezani s Bolnicom za prsa Qingdaoa, koja je liječila uvezene pacijente s bolešću COVID-19.

Grad će dovršiti testiranje nukleinske kiseline u pet okruga unutar iduća tri dana, a testiranje će u pet dana pokriti cijeli grad, navedeno je u obavijesti koju je izdalo općinsko zdravstveno povjerenstvo, dodajući kako će rezultati biti blagovremeno objavljeni.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.