Kineska prva dama Peng Liyuan, također posebna izaslanica za obrazovanje djevojaka i žena Obrazovne, znanstvene i kulturne organizacije Ujedinjenih naroda (UNESCO-a), je 12. listopada putem videa poslala čestitku dodjeli UNESCO-vih nagrada.

U poruci je Peng uputila čestitke dobitnicama nagrada iz Šri Lanke i Kenije. Kina je 2015. s UNESCO-om uspostavila Nagradu za obrazovanje djevojaka i žena, a Peng je također spomenula kako su milijuni ljudi u Kini posvetili živote obrazovanju djevojaka i žena.

Ove godine je 1,5 milijarda učenika bila prisiljena obustaviti nastavu zbog pandemije bolesti COVID-19, rekla je Peng, a taj je utjecaj na djevojke posebno izražen. Moramo pronaći načine kako bi tim djevojkama pomogli da se vrate u škole da ne bi bile ostavljene pozadi zbog pandemije koronavirusa.

Šezdeset i tri posto nepismenih odraslih osoba u svijetu su žene, rekla je Peng i obrazovanje donosi veliku dobrobit za sadašnjost i budućnost. Kina će nastaviti raditi s UNESCO-om kako bi osigurali uspjeh Nagrada za obrazovanje djevojaka i žena od 2021. do 2025. i ostvarili veći doprinose promicanju obrazovanja djevojaka i žena te ostvarenju ciljeva održivog razvoja, dodala je Peng.

Audrey Azoulay, generalna direktorica UNESCO-a, je zahvalila kineskoj vladi na podršci uspostavi Nagrade za obrazovanje djevojaka i žena.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.