Izvješće pokazalo kako je viši dohodak među glavnim pokretačima za radnike migrante

Kinesko sveučilište je objavilo izvješće, dajući detaljan prikaz prirode migrantskog rada u Xinjiangu i opovrgavajući tvrdnje nekih dužnosnika i think-tankova iz SAD-a o prisilnom radu velikog opsega u toj regiji.

Radnici migranti su uobičajen prizor diljem Kine. Na sjeverozapadu zemlje, Xinjiang također nije iznimka. Zahvaljujući godinama nastojanja

za dokidanje siromaštva se BDP tog područja u 2019. povećao na približno 1,4 bilijuna yuana ili 203 milijarde američkih dolara, s manje od 600 milijuna američkih dolara iz 1978.

Xinjiang je također prošle godine stvorio preko 480 tisuća novih urbanih radnih mjesta. Ipak, mnogi odlaze iz Xinjiaga kako bi potražili više mogućnosti.

Za izvješće je intervjuirano približno 140 radnika migranata, koji su svi rekli kako su došli raditi dobrovoljno.

Kada rade izvan regije, preko 80% iz zarađuje više nego dvostruko u odnosu na prethodnu mjesečnu plaću.

Osim boljeg dohotka je u izvješću navedeno kako radnici migranti iz Xinjianga imaju jednake plaće i tretman kao i ostali tvornički radnici. Gotovo svi su zadovoljni radnim okolišem.

Štoviše, više od 80% ih je reklo kako bi željeli ostati tamo, dok ih je 10% reklo kako razmatraju povratak kući radi otvaranja tvrtke ili pronalaska posla.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.