Novine iz UK-a: Kina “znatno ispred” globalne konkurencije u električnim vozilima

Kina je postala jedno od najpogodnijih mjesta u svijetu za proizvodnju električnih vozila (EV-ova) s konkurentnom cijenom, uz pozadinu sve veće zabrinutosti oko klimatskih promjena, izvijestile su u srijedu velike britanske novine.

Unatoč zapanjujućim vrijednostima nekih tvrtki za EV-ove na burzama, “Kineska tema EV-ova još ima mnogo vjernika,” stoji u komentarskom članku londonskih novina Financial Times.

“Ti investitori vide kako Kina iskorištava prednosti ogromnog opsega da bi proizvela prve EV-ove koji mogu cijenom konkurirati tradicionalnim automobilima. Nakon toga su predvidjeli da će takvi automobili naći spremno međunarodno tržište u svijetu sve zabrinutijem oko klimatskih promjena,” navedeno je u članku.

Tesla je u siječnju predstavio Model 3 iz giga-tvornice pred Šangaja na istoku Kine. Neki promatrači sada misle kako je 100% lokalno proizveden Model 3 mogućnost, stoji u izvješću.

Tesla je u utorak počeo izvoziti Model 3 proizveden u Kini u Europu, signalizirajući munjevit razvoj inozemnih proizvođača automobila u Kini uslijed otvaranja automobilskog sektora.

Kina, koja ima najveći svjetski inventar vozila na nove oblike energije, čini 55% globalne prodaje takvih vozila.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.