Podatkovni centar na najvišoj nadmorskoj visini u svijetu na putu za pokretanje 2021.

Izgradnja podatkovnog centra za računarstvo u oblaku u jugozapadnoj kineskoj Autonomnoj regiji Tibet napreduje neometano, a prva faza projekta će biti puštena u rad 2021.

Nakon dovršetka prve faze će podatkovni centar imati 10 000 strojnih kabineta i godišnji prihod od 1,5 milijardu juana (približno 223,5 milijuna američkih dolara) te će zadovoljiti potrebe za pohranom podataka ključnih korisnika u zemlji i južnoj Aziji.

Podatkovni centar je smješten u visokotehnološkoj zoni glavnog grada regije Lhase, što ga čini podatkovnim centrom na najvišoj nadmorskoj visini u svijetu.

Projekt, s ukupnom planiranom investicijom od 11,8 milijardi juana, će između ostalog pružati usluge u područjima poput izrade videa, autonomne vožnje i pohrane podataka za učenje na daljinu, rekli su iz Tehnološke grupe Ningsuan, tvrtke iz Lhase koja upravlja centrom.

Očekuje se da će pružati takve usluge najvećim kineskim pokrajinama i gradovima, kao i Nepalu, Bangladešu, Pakistanu te dijelovima jugoistočne Azije, rekli su iz tvrtke.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.