Thomas Bach: Kina je spremna dočekati najbolje svjetske sportaše u zimskim sportovima

Kako bi obilježio godinu dana do otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach poslao je u četvrtak čestitku predsjedniku China Media Group (CMG) Shen Haixiongu, uputivši svoje najbolje želje svim zaposlenicima CMG-a i izjavivši da je Kina spremna dočekati najbolje sportaše u zimskim sportovima širom svijeta unatoč izazovima COVID-19.

“Dok odbrojavamo do Olimpijskih i Paraolimpijskih igara Tokio 2020. ovog ljeta i radujemo se Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama Peking 2022. godine za godinu dana, želio bih vam puno zahvaliti na vašoj stalnoj podršci i predanosti Pokretu olimpijskih igara “, rekao je Bach u pismu prije nego što je detaljno objasnio napore za pripremu igara u Tokiju ovog ljeta usred zabrinutosti zbog tekuće pandemije.

Bach je također otkrio da je kineski predsjednik Xi Jinping u nedavnom telefonskom pozivu izrazio uvjerenje da će Kina biti domaćin uspješnih Zimskih olimpijskih igara. “Također smo se složili oko suštinske važnosti poštivanja Olimpijskih igara i Olimpijskog pokreta kako bi bili izvan svakog političkog spora”, napisao je Bach.

Bach je također napomenuo da je snažna međunarodna podrška igrama ojačala povjerenje MOO-a, koji nije štedio napore u pripremama za uzvratne Olimpijske igre u 14 mjeseci.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.