Osječki vatrogasci za legu Petrinjca

Potaknuti nesretnim događajima na Banovini početkom godine, odlučili su pokrenuti akciju prikupljanja donacija za pomoć Miroslavu Krčeliću iz Petrinje, kolegi vatrogascu koji dijeli nesretnu sudbinu brojnih Petrinjaca – kuća mu je u potresu teško oštećena i nije  primjerena za  stanovanje.

32-godišnji Miroslav Krčelić, već šest godina djelatnik Javne vatrogasne postrojbe Petrinja kao i član DVD-a Petrinja i Stupnik,  uslijed potresa u Banovini ostao je, zajedno sa svojom 55-godišnjom majkom Slavicom i 26-godišnjom sestrom Blankom, bez krova nad glavom. Njegova kuća u Ulici Ljudevita Gaja na kućnom broju 16 teško je stradala – urušile su se grede, srušio se dimnjak, sve je popucalo i natopljeno kišom. Miroslav je ove činjenice postao svjestan tek četiri dana nakon potresa kada je prvi puta obišao vlastiti dom jer je prije toga sve vrijeme bio zaposlen  pomažući svojim sugrađanima, a prvih je noći  tek po nekoliko sati odmorio u postrojbi. Prijatelji iz postrojbe organizirali su se i nabavili montažnu kućicu za Miroslava i Blanku,  a od jednog donatora majka je dobila protupotresni kontejner od 16 četvornih metara.

U trenucima užasa koji je potresao našu cijelu domovinu, Miroslav je bio okrenut zajednici i pomoći sugrađanima, čime je nas, kolege iz Osijeka, potaknuo da uzvratimo onako istom mjerom – dobrotom i prijateljskom rukom u nevolji.

Inicijator akcije OSJEČKI VATROGASCI ZA LEGU PETRINJCA je Javna vatrogasna postrojba grada Osijeka (I. G. Kovačića 2, Osijek), a akciju provode u suradnji s humanitarnom udrugom „Od mene za tebe“.

Sredstva za pomoć kolegi Krčeliću planiraju prikupljati deset dana.

(od 12. veljače do 22. veljače 2021.) i to na tri načina:

Kroz donaciju građana za majice i kape s prepoznatljivim znakom akcije (štand u TC Portanova, po rasporedu 12.2., petak 16-20; 13.2., subota 9-13 i 16-20 i 14.2., nedjelja 9-13 i 16-20 sati)

Aukciju prikupljenih predmeta (putem društvenih mreža).

Izravnom uplatom novčanih sredstava na račun za posebne namjene humanitarne udruge „Od mene za tebe“ s naznakom „Osječki vatrogasci za legu Petrinjca“ IBAN: HR7323600001502868071

Za sva pitanja kontakt: e – mail humanitarna@vatrogasci-osijek.hr  ili telef na brojeve 099 381 05 63 ili 095 905 97 51

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.