Glasnogovornik MVP: Održavanje komunikacija pogoduje razvoju veza Kine i SAD-a

Glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova je u ponedjeljak rekao kako će održavanje komunikacija na raznim razinama između Kine i Sjedinjenih Američkih Država olakšati uzajamno razumijevanje i razvoj bilateralnih veza.

Glasnogovornik Wang Wenbin je navedeno rekao na dnevnom susretu s tiskom nakon što je predsjednik SAD-a Joe Biden nedavno rekao kako Sjedinjene Američke Države ne žele sukob s Kinom.

Ističući kako su kineski predsjednik Xi Jinping i Biden međusobno kontaktirali u brojnim prilikama je Wang rekao kako je komunikacija na raznim razinama između dvije zemlje korisna za uzajamno razumijevanje i razvoj bilateralnih veza.

Wang je rekao kako je Kina posvećena razvoju odnosa između Kine i SAD-a koji ne sadrže sukobe i sučeljavanja, a sadrže uzajamno poštovanje i suradnju na obostrano zadovoljstvo, ali će istovremeno nastaviti odlučno štititi nacionalni suverenitet, sigurnost i razvojne interese.

“Dvije strane bi trebale raditi zajedno i usredotočiti se na suradnju i upravljanje razlikama, kako bi unaprijedili zdrav i stabilan razvoj bilateralnih odnos i donijeli dobrobit za narode Kine i Europe i ljude iz svih zemalja,” dodao je Wang.

 

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.