Covid-19: smanjila se prosječna dob oboljelih

Na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite ravnateljica infektivne klinke “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić upitana kako se u posljednje vrijeme kod bolesti Covid-19 naglo pogoršavaju stanja od blage kliničke slike ujutro do znatno pogoršanog stanja popodne rekla je kako je dosta o tim opservacijama rekao prof. Ivo Ivić u Splitu.

Raste i broj hospitalizacija i kod nas u klinici za infektivne i u KB Dubrava. Iako još statistika to ne pokazuje prije stožera sam dobila od biostatističara kolege Bodulića analizu, Tu se zasad još uvijek ne vidi što se tiče srednje vrijednosti da je jako pala dob. No mi primjećujemo na dnevnoj bazi da su više manje hospitalizirani u dobi između 50-60 godina. Primjećujemo da se puno brže puni intenzivna njega. Kolege u Splitu su primijetile u posljednjih 7 do 10 dana da se jako povećao broj ljudi koji su na visokom protoku kisika, a to je na korak do respiratora, kao i onih koji su na respiratoru. Pokušat ćemo gledajući te brojeve napraviti neke dodatne projekcije za daljnje razdoblje, rekla je Markotić.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak dodao je kako se smanjila prosječna dob oboljelih u zadnjih 10 tjedana s 49,9 godina na 42,5 godina.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.