Dvodnevni umjetnički projekt „stARTanje“

Pod umjetničkim vodstvom akademske umjetnice Slađane Zubić (udruga REART), i ove godine organizirat će se dvodnevni umjetnički projekt „stARTanje“, koji će se održati 13. i 14. svibnja 2022. godine u Osijeku, u prostoru i na livadi ispred udruge Slama (Tvrđa, Ulica Kamila Firingera 3).

Cilj svakog Startanja je da se nizom malih umjetničkih akcija promoviraju različite vrste umjetnosti i rad mladih afirmiranih umjetnika, s konačnim ishodom izlaganja u javnom gradskom prostor, odnosno promoviranjem umjetnosti na urbano-galerijski način.

U sklopu Startanja, održat će se tako umjetnička izložba, zanimljiva gostovanja i predavanje, te druge razne interaktivne i kreativne radionice za sve uzraste.

Svako Startanje neovisno je o onom prethodnom, kako idejno – tematski, tako i formalno. Ove godine tehnika kojom će se stvarati jest kolaž, dok je tema propitkivanje odnosa čovjeka i prirode, odnosno „življenje čovjeka u skladu s prirodom“.

Istraživanjem mogućnosti i granica novih načina oblikovanja, želi se prikazati raznolikost umjetničkih tehnika, šarenilo mogućnosti i neiscrpna riznica različitih kreativnih procesa, a upravo kolaž kao sredstvo i umjetnički medij nudi mogućnost najekspresivnijeg načina stvaranja i umjetničkog izražavanja.

Povezivanjem više vidova umjetnosti i različitih profila umjetnika, kreira se jedinstvena umjetnička platforma mladih afirmiranih umjetnika koji na određenu temu i kroz određenu tehniku i materijal na godišnjoj osnovi, stvaraju i promoviraju svoja umjetnička djela dostupna svima.

Više o samom projektu možete pronaći na službenom Instagram & FB profilu Startanja: https://web.facebook.com/START.art21

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.