Xi Jinping se susreo s Carrie Lamom

Kineski predsjednik Xi Jinping danas se poslije podne u Hong Kongu sastao s izršnom upraviteljicom Posebne upravne regije Hong Konga Carie Lam.

Prema Xijevom riječima, Lam je u proteklih pet godina, uz podršku središnje vlade, poštovala i vršila odgovornosti izvršne upraviteljice, odlučno provodila princip “jedna zemlja dva sustava” i zakone, svim naporima se borila protiv pandemije bolesti COVID-19, aktivno koordinirala protuepidemijske mjere s makro-situacijom državnog razvoja, provodila kriterij prema kojem Hong Kongom upravljaju domoljubi te unaprijedila realiziranje važnog prijelaza Hong Konga iz kaosa u red. Lam je uložila ogromne napore i dala važne doprinose, čime je pokazala hrabrost i odgovornost, svemu tome kineska središnja vlada odaje priznanje.

Xi Jinping je izrazio nadu da će Lam aktivno podržavati novog čelnika i novu vlast Posebne upravne regije Hong Konga te nastaviti doprinositi razvoju Hong Konga i domovine.

Carrie Lam je zahvalila predsjedniku Xiju na prisustvovanju na svečanosti proslave 25. godišnjice povratka Hong Konga domovini i stupanja na dužnost šestog saziva vlade Hong Konga, s pozadinom epidemije. Kako je rekla, to u potpunosti pokazuje zabrinutost Xija i središnje vlade za narodu Hong Konga. Prema njenim riječima, proteklih pet godina su bile preketne za Hong Kong te je radosno jer je imala priliku za davanje doprinosa sustavu “jedna zemlja dva sustava”. Izrazila je nadu da će domovina biti bogata i prosperitetna, a posjet predsjednika Xija uspješan.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.