Xi sunarodnjacima iz Hong Konga uputio čestitke i najbolje želje

Kineski predsjednik Xi Jinping u četvrtak je uputio čestitke sunarodnjacima iz Hong Konga i izrekao im najbolje želje povodom obilježavanja 25. godišnjice povratka Hong Konga domovini.

Govoreći nakon dolaska na kolodvor za brzu željeznicu Zapadni Kowloon, Xi, također generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i predsjednik Središnjeg vojnog povjerenstva, rekao je kako mu je vrlo drago jer je još jednom posjetio Hong Kong.

“Sutra se navršava 25 godina od povratka Hong Konga domovini. Ljudi svih etničkih skupina diljem zemlje pridružit će se sunarodnjacima iz Hong Konga u obilježavanju ovog radosnog događaja. Želio bih uputiti svoje tople čestitke i najbolje želje sunarodnjacima Hong Konga“, rekao je Xi.

“Prošlo je pet godina od mog posljednjeg posjeta Hong Kongu, rekao je Xi, tijekom proteklih pet godina, cijelo vrijeme sam bio zabrinut za Hong Kong, a moje je srce uvijek uz sunarodnjake iz Hong Konga.”

U kratkom vremenskom razdoblju, Hong Kong je izdržao niz teških testova i prevladao niz rizika i izazova. Hong Kong je od tada postao jači i pokazao veliku snagu, rekao je Xi.

Činjenice su pokazale veliku snagu načela “jedna zemlja, dva sustava”, koje jamči dugoročni prosperitet i stabilnost Hong Konga i osigurava dobrobit sunarodnjaka u Hong Kongu, rekao je Xi.

Sve dok se nepokolebljivo pridržavamo načela “jedna zemlja, dva sustava”, Hong Kong će zasigurno imati još svjetliju budućnost i dati nove, veće doprinose velikom preporodu kineske nacije, rekao je Xi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.