Kina izvijestila o postignućima i mjerama za etničko jedinstvo i napredak u proteklom desetljeću

Odjel za promidžbu Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK-e) održao je u srijedu tiskovnu konferenciju o postignućima i mjerama zemlje u području etničkog jedinstva i napretka u proteklom desetljeću.

Zamjenik čelnika Nacionalnog povjerenstva za etnička pitanja Zhao Yong i dužnosnici Odjela za rad Ujedinjene fronte Centralnog komiteta KPK-e sudjelovali su na tiskovnoj konferenciji.

Foto: Visual People

Foto: Visual People

“Tijekom prošlog desetljeća kineski je predsjednik Xi Jinping osobno bio uključen u ovo područje rada. Posjetio je etničke regije radi istraživanja i inspekcije mnogo puta”, rekao je Zhao.

“Predsjednik je više puta istaknuo kako u našoj težnji za iskorjenjivanjem siromaštva, postizanjem umjerenog prosperiteta i modernizacijom nijedna etnička skupina ne bi trebala biti izostavljena”, dodao je Zhao.

Pod srdačnom brigom predsjednika i vodstva Centralnog komiteta KPK-a, Kina je svih 31,21 milijuna ruralnih stanovnika koji žive ispod trenutne granice siromaštva u etničkim regijama izvučeno je iz siromaštva, a etničke regije su s ostatkom zemlje dobile borbu protiv siromaštva i ostvarile umjereni prosperitet, rekao je zamjenik čelnika povjerenstva.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.