Kina priopćila da odbacuje politizaciju i pretvaranje trgovine u oružje

Kinesko Ministarstvo vanjskih poslova u četvrtak je priopćilo da Kina odbija politizaciju i pretvaranje trgovine u oružje te se obvezala na očuvanje slobodne i olakšane globalne trgovine.

Glasnogovornica Mao Ning navedeno je rekla kao odgovor na tvrdnju američke ministrice financija Janet Yellen da se Sjedinjene Američke Države moraju zaštititi od korištenja trgovine kao “geopolitičke prisile” od drugih zemalja, uključujući Kinu.

“Kina se uvijek protivila politizaciji i pretvaranju u oružje gospodarskih i trgovinskih pitanja”, rekla je Mao, dodajući kako je Kina predana očuvanju slobodne i olakšane globalne trgovine te stabilnih globalnih industrijskih i opskrbnih lanaca.

“Unilateralizam i protekcionizam nekih drugih zemalja uzrok su poremećaja u globalnoj gospodarskoj i trgovinskoj suradnji”, rekla je.

Glasnogovornica je pozvala dotične zemlje na odustajanje od takvih praksi radi održavanja stabilnosti, pravila i temelja svjetskog gospodarskog sustava, kao i na ulaganje zajedničkih nastojanja u promicanje oporavka i stabilnosti svjetskog gospodarstva.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.