Predavanje „Andrija Štampar, zdravlje i društvo“ na FFOS-u

U petak, 16. prosinca 2022., u 18.00 sati na Filozofskom fakultetu u Osijeku (učionica 54, II. kat) održat će se drugo javno predavanje i rasprava u sklopu internog znanstvenoistraživačkog projekta „Društva i bolesti: odgovori na zdravstvene krize u modernoj i suvremenoj povijesti“. Predavanje pod nazivom „Andrija Štampar, zdravlje i društvo“ održat će dr. sc. Željko Dugac s Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti – Zavod za povijest i filozofiju znanosti.

Zdravlje i društvo nalazili su se u središtu zanimanja dr. Andrija Štampara (1888. – 1958.), reformatora javnog zdravstva u Kraljevini Jugoslaviji te jednog od idejnih tvoraca Svjetske zdravstvene organizacije nakon Drugog svjetskog rata. U predavanju će biti prikazan Štamparov utjecaj na oblikovanje javnozdravstvenih funkcija te njegov odnos spram uloge medicine u društvu.

Ulaz je za sve zainteresirane slobodan.

Predavanje će se moći pratiti i putem YouTube-kanala projekta. Više informacija o projektu moguće je pronaći na njegovoj službenoj mrežnoj stranici https://dib.ffos.hr/.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.