Prvo izdanje “Zemlje bez granica” izvan Osijeka privuklo sve generacije

Završio je još jedan međunarodni obiteljski festival Zemlja bez granica, koji je ove godine prvi put održan izvan Osijeka, na tri lokacije. “Moja povijest” u Valpovu, “Moja Baranja” u Belom Manastiru i “Moja škola” u Đakovu zajedno su činile tri velike sastavnice festivala koji je donio brojne radionice i događanja poput koncerata i predstava.

Iako je put izvan Osijeka za Udrugu Breza, koja organizira festival, bio neizvjestan i s mnogo više pitanja nego odgovora, djeca i roditelji, u sva tri grada, bez imalo napora izbrisali su svaku dvojbu treba li se Zemlja bez granica proširiti u različite dijelove Osječko-baranjske županije, kažu iz organizacije.

18. izdanje festivala, koji se prije toga 17 godina održavao u Osijeku, trajalo je od 28. kolovoza do 1. rujna. Od posjećenosti i angažiranosti, do sudjelovanja u večernjim programima, sve generacije uključile su se u radionice i programe u svome gradu, a bilo je i dosta Osječana koji su sudjelovanje u Zemlji bez granica povezali s obiteljskim izletom u obližnji grad.

U sklopu večernjeg programa, Marina Orsag te Meritas i Jelena Radan nastupile su u Valpovu, Teatar Loft je nastupio u Belom Manastiru i Đakovu, Igor Delač imao je koncert u Belom Manastiru, dok su u Đakovu nastupili Ivanka i Mrle sa svojim rock koncertom za djecu, scenska performerica iz Poljske Matylda Gorska te Iva Prester. Posebna atrakcija bile su male životinje OPG-a Duša Baranje.

– Zemlja bez granica ne bi mogla biti održana bez velike podrške TZ Valpova, OŠ Matije Petra Katančića iz Valpova i OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Đakova, plesnih klubova, glazbenih škola i drugih udruga, učitelja, profesora i odgojitelja te velikog broja umjetnika i volontera koji su ugradili svoj rad, vrijeme i znanje u sve dijelove ovogodišnjeg programa, na čemu im iz Udruge Breza posebno zahvaljuju, ističu organizatori.

Festival je organizirala osječka Udruga Breza uz podršku Osječko-baranjske županije i Zaklade “Hrvatska za djecu” te gradova Valpovo, Beli Manastir i Đakovo, kao i Općine Ernestinovo.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.