U borbi protiv komaraca Osijek do sada utrošio 1,44 milijuna eura

U ovogodišnjoj borbi protiv komaraca grad Osijek je od ukupno osiguranih 1,5 milijuna eura, za tretmane do sada utrošio 1,44 milijuna eura, ali ako bude potrebno, osigurat će se i dodatna sredstva, izvijestila je osječka Gradska uprava.

Dogradonačelnik Dragan Vulin rekao je na konferenciji za novinare kako je za ovu aktivnost preostalo nešto više od 53 tisuće eura, što bi trebalo biti dovoljno do kraja sezone borbe protiv komaraca.

 

– Ako ipak budemo imali značajniju novu pojavu komaraca, svakako ćemo osigurati dodatna sredstva, poručio je Vulin.

Ocijenio je kako je ova godina bilo iznimno zahtjevna, s četiri vodena vala Drave i Dunava, od kojih je posljednji na Dunavu napunio vodom područje Parka prirode Kopački rit, pa je moguća pojava nove generacije komaraca.

Podsjeća kako se kalendarski bližimo kraju sezone, i da se stoga ne očekuje velika najezda, ali da će se pratiti što će od toga biti u narednim danima.

Izvijestio je da se odrađuju sve pripreme za larvicidno tretiranje posebnog zoološkog rezultata Parka prirode Kopački rit, koje se nalazi uz sam Osijek, i za koje Gradska uprava ima dopuštenje nadležnih državnih institucija.

Osječki dogradonačelnik napominje kako je sve spremno, i ako bude bilo potrebe, to će se područje tretirati, kako bi što manje poplavnih komaraca došlo na područje Osijeka.

– S obzirom na geografski položaj grada Osijeka, koji je okružen močvarnim i poplavnim područjima, nemoguće je očekivati da tijekom cijele sezone ne bude komaraca. Bližimo se kraju sezone i relativno sam zadovoljan ovogodišnjom borbom protiv komaraca, jer smo ipak veći dio ljeta mogli biti mirni i održavati aktivnosti na otvorenom, ocijenio je Vulin.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.