Natječaj za Nagradu za promicanje prava djeteta u 2023.

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike pozvalo je fizičke i pravne osobe da do 22. rujna predlože kandidate za ovogodišnje nagrade za promicanje prava djeteta.

Dodjeljuju se do tri godišnje i nagrada za životno djelo.

Godišnja nagrada dodjeljuje se pojedincima i/ili grupi pojedinaca za najznačajnija ostvarenja postignuta u radu na području promicanja prava djeteta, za ostvarenja koja su bila objavljena ili predstavljena tijekom protekle godine, onima koji uživaju ugled uzornih stručnjaka i radnika.

Godišnje nagrade dodjeljuju se u obliku povelje i u novcu.

Nagrada za životno djelo dodjeljuje se istaknutim pojedincima čiji rad predstavlja trajan doprinos promicanju prava djeteta, onima koji su pridonijeli zaštiti prava i interesa djeteta u duljem razdoblju, onima koji su označili vrijeme u kojem su djelovali te čija djela i ostvarenja ostaju trajno dobro Republike Hrvatske, te onima koje obilježava javna prepoznatljivost i priznatost njihovih uspjeha i postignuća trajne vrijednosti.

Nagrada za životno djelo dodjeljuje se u obliku medalje, povelje i u novcu.

Nagrada za promicanje prava djeteta dodjeljuje se svake godine 20. studenoga, na dan pri­hvaćanja Konvencije o pravima djeteta na sjednici Opće skup­štine Ujedinjenih naroda.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.