Putin se u Rusiji susreo s kineskim vicepremijerom

Foto: VCG

Ruski predsjednik Vladimir Putin sastao se u utorak u Vladivostoku s kineskim vicepremijerom Zhang Guoqingom, koji je pozvan u Rusiju kako bi prisustvovao na 8. Istočnom gospodarskom forumu.

Putin je zamolio Zhanga, koji je također član Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK-a), da prenese njegove iskrene pozdrave kineskom predsjedniku Xi Jinpingu i zahvalio Kini na slanju visokog izaslanstvo u Rusiju kako bi prisustvovalo na forumu.

Zajedničkim naporima Rusije i Kine bilateralni odnosi ušli su u najbolje razdoblje u povijesti, rekao je Putin, istaknuvši kako se bilateralna suradnja u raznim područjima poput gospodarstva i trgovine nesmetano razvija, a lokalna suradnja dviju zemalja je u usponu.

Sa svoje strane, Zhang je najprije prenio Xijeve srdačne pozdrave Putinu te izrazio čestitke na sazivanju 8. Istočnog gospodarskog foruma.

Napominjući kako su dvojica šefova država usmjeravali razvoj bilateralnih odnosa, Zhang je rekao da je kinesko-rusko sveobuhvatno strateško partnerstvo koordinacije za novo doba održalo funkcioniranje na visokoj razini te da suradnja u raznim područjima pokazuje snažan zamah razvoja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.