Kineski potpredsjednik sastao se s Guterresom na marginama sjednice Opće skupštine UN-a

Kineski potpredsjednik Han Zheng sastao se u ponedjeljak  s glavnim tajnikom UN-a Antoniom Guterresom na marginama tekuće 78. sjednice Opće skupštine UN-a.

Han je rekao Guterresu da se svijet danas suočava s ubrzanjem promjena neviđenih unatrag stoljeća s raznim prepletenim čimbenicima nestabilnosti i nesigurnosti.

Što je međunarodna situacija složenija i tmurnija, sve se potrebnije pridržavati istinskog multilateralizma i svijet sve više treba snažne Ujedinjene narode.

Vizija izgradnje zajednice koja dijeli budućnost za čovječanstvo, inicijativa Pojas i put, Globalna razvojna inicijativa, Globalna sigurnosna inicijativa i Globalna civilizacijska inicijativa, koje je predložio kineski predsjednik Xi Jinping visoko su usklađene s idealima i ciljevima Ujedinjenih naroda te su široko prepoznate i aktivno podržane u međunarodnoj zajednici, rekao je Han

Kina će, kao uvijek, biti graditeljica svjetskog mira, prinosnica globalnom razvoju i braniteljica međunarodnog poretka te će podržavati središnju ulogu Ujedinjenih naroda u međunarodnim poslovima.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.