Kina i Rusija produbljuju stratešku sigurnosnu suradnju

Kina i Rusija blisko će surađivati na strateškoj sigurnosnoj suradnji, štititi istinski multilateralizam i promicati razvoj globalnog sustava upravljanja u poštenijem i razumnijem smjeru, rekao je Wang Yi, član Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i ravnatelj Ureda Središnje komisije za vanjske polove, u utorak u Moskvi.

Wang Yi i Nikolaj Patrušev, tajnik Sigurnosnog vijeća Ruske federacije, u utorak su supredsjedali 18. krugom kinesko-ruskih strateških sigurnosnih konzultacija. Dvojica su dužnosnika razmijenili dubinska mišljenja o širokom rasponu pitanja u vezi s produljenjem strateške suradnje između dvije zemlje, jačanjem koordinacije i povećanjem uzajamnog povjerenja.

Foto: VCG

Foto: VCG

Wang je istaknuo da će, kao stalne članice Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda i odgovorne velike zemlje, Kina i Rusija blisko surađivati na međunarodnoj pozornici kako bi zajednički obranile istinski multilateralizam, protivile se raznim praksama zlostavljanja putem moći i promicali razvoj globalnog sustava upravljanja u poštenijem i razumnijem smjeru.

“Voljni smo surađivati s Rusijom kako bi temeljito slijedili važan konsenzus koji su postigli dvojica šefova država, daljnje unaprijedili učinkovitost mehanizma i dali veće doprinose zaštiti nacionalne sigurnosti dvije zemlje i promicanju svjetskog mira i stabilnosti,” dodao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.