Anketa: Više od 90% ispitanika pohvalilo plodonosne rezultate inicijative Pojas i put

Globalno istraživanje koje su proveli Kineska medijska grupa (CMG, eng. China Media Group), CGTN i Sveučilište Renmin u Kini putem Međunarodnog istraživačkog komunikacijskog instituta Novo doba pokazalo je da 93,8% ispitanika iz zemalja sudionica inicijative Pojas i put visoko cijeni plodonosno rezultate postignute u proteklih 10 godina.

Prema istraživanju, 92,2% ispitanika iz zemalja sudionica smatra da je dobro razvijena infrastruktura preduvjet za ostvarivanje gospodarskog razvoja.

U proteklom desetljeću suradnje u okviru inicijative Pojas i put izgradnja infrastrukture značajno je poboljšala živote ljudi. Ukupno 86,9% ispitanika iz zemalja sudionica smatra da je izgradnja infrastrukture njihovih zemalja imala koristi od suradnje u okviru inicijative, .dok 84,9% ispitanika iz zemalja sudionica vjeruje da je inicijativa Pojas i put ubrzala razvoj njihovih zemalja.

Čak 85% ispitanika iz zemalja sudionica smatra da im je suradnja u okviru inicijative Pojas i put učinkovito poboljšala živote, a 85% ispitanika smatra da su kroz suradnju u okviru inicijative ljudi dobili više mogućnosti za komunikaciju i međusobno učenje sa svijetom.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.