Nova sezona Koncertnog ciklusa grada

U nedjelju, 22. listopada otvara se nova sezona Koncertnog ciklusa grada! U koncertnoj sezoni 2023/2024 očekuju vas renomirana imena klasične glazbene scene poput trenutno najtraženijeg hrvatskog mladog pijanista Lovre Marušića, zatim Aljoše Jurinića, Konstantina Krasnitskog i violončelistice Monike Leskovar; za vas smo pripremili i zanimljiva gostovanja poput onih najstarijeg hrvatskog ansambla – Zagrebačkog kvarteta, Papandopulo kvarteta (saksofona) , Splitskog gitarskog kvarteta i Panonske filharmonije, a tu su i neki vrlo posebni koncerti na obnovljenim konkatedralnim orguljama koji postaju lijepa uskršnja tradicija našega grada.

Sezonu 2023 /2024 otvaramo u nedjelju, 22. listopada s početkom u 20.00 sati u Kulturnom centru Osijek koncertom pijanistice Keiko Nishizu. Ova japanska pijanistica specijalizirana za djela hrvatske skladateljice Dore Pejačević u čiji se skladateljski opus „zaljubila“ na prvo sviranje,  na prvom će koncertu sezone izvesti klavirski program sastavljen od nekih od najljepših djela pijanističke literature. Osim Dore Pejačević, na programu su skladbe Chopina, Debussyja, Saint-Saënsa,  francuske skladateljice Cécile Chaminade,  a kao glazbena ambasadorica japanske glazbe, predstavit će i nekoliko skladbi suvremenog japanskog stvaralaštva.

Koncertni ciklus grada u organizaciji je Kulturnog centra Osijek, a ostvaruje se uz potporu Grada Osijeka, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske te Osječko-baranjske županije.

Ulaz na sve koncerte Koncertnog ciklusa grada u sezoni 2023./2024. je potpuno besplatan.

Vidimo se u nedjelju, 22. listopada s početkom u 20.00 sati u Kulturnom centru Osijek. Sezonu 2023./2024. otvaramo međunarodnom glazbenicom i klasičnim pijanističkim programom koji će nam najaviti izvrsnu glazbenu sezonu pred nama dostojnu Osijeka kao istinske slavonske glazbene metropole.

Ulaz na koncert je slobodan.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.