Izjava izdana na 3. Forumu Pojasa i puta poziva na visokokvalitetan razvoj inicijative Pojas i put

Na trećem Forumu Pojasa i puta za međunarodnu suradnju u srijedu je izdana predsjednička izjavu koja poziva sve strane na promicanje suradnje u okviru Pojasa i puta u novu fazu visokokvalitetnog razvoja i davanje većeg doprinosa unaprjeđenju međunarodne suradnje i gospodarskog rasta, kao i ubrzanju provedbe UN-ovog Programa za održivi razvoj 2030.

Tijekom proteklih 10 godina mreža suradnje Pojasa i puta proširila se s euroazijskog kontinenta na Afriku i Latinsku Ameriku, navedeno je u priopćenju te je dodano da je više od 150 zemalja i više od 30 međunarodnih organizacija potpisalo dokumente o suradnji s Kinom.

Usredotočujući se na povezanost, Inicijativa Pojas i put promiče protok robe, kapitala, tehnologije i osoblja u raznim zemljama. Kina je surađivala s raznim stranama u provedbi više od 3000 praktičnih projekata, privlačeći gotovo trilijun dolara ulaganja.

Tijekom foruma postignuto je ukupno 458 rezultata, uključujući niz prijedloga za međunarodnu suradnju, ishodnih dokumenata multilateralne suradnje, praktičnih suradničkih projekata i bilateralnih sporazuma o suradnji, navedeno je u priopćenju.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.