3. Sabor hrvatskog nogometa

Hrvatski nogometni savez organizirao je 3. Sabor hrvatskog nogometa koji je u Vodicama okupio vodeće ljude krovne organizacije hrvatskog nogometa, predstavnike klubova prva tri stupnja natjecanja u muškom nogometu te predstavnike najvišeg stupnja natjecanja u futsalu i ženskom nogometu, kao i predstavnike županijskih saveza.

Sabor je organiziran s ciljem konstruktivnih razgovara i rasprava o ključnim temama hrvatskog nogometa: nacrtu strategije Hrvatskog nogometnog saveza, Pravilnicima o statusu igrača i registracijama i o radu s posrednicima u nogometu, sustavu stalnih natjecanja i prevenciji i sigurnosti na nogometnim stadionima.

“Drago mi je što ste prepoznali našu inicijativu i odazvali se trećem po redu Saboru hrvatskog nogometa, koji je organiziran kako bismo razgovarali o ključnim temama hrvatskog nogometa. Zahvaljujem se mojim suradnicima koji su se potrudili na kvalitetan način prezentirati aktualnosti u radu Saveza i na najbolji mogući način vam približiti tematiku. Jasno je da još ima puno tema o kojima bismo mogli raspravljati. Svi mi, uostalom, imamo isti cilj, želimo unaprijediti hrvatski nogomet i učiniti ga još boljim i kvalitetnijim. To možemo samo zajedničkim snagama i ovo je sigurno put kojim želimo ići. Ono što me posebno raduje jest činjenica da ste se nakon svake od prezentacija aktivno uključili u konstruktivnu raspravu, što i jest bio cilj ovog Sabora. Izuzetno nam je važno čuti vaše mišljenje, željeli smo na ovaj način dobiti povratnu informaciju da bismo u budućnosti lakše donosili neke važne odluke za dobrobit hrvatskog nogometa. Drago mi je da ste prepoznali našu inicijativu i da ste se aktivno uključili u rad Sabora. Vjerujem da će razdoblje između održavanja Sabora hrvatskog nogometa biti sve kraće i već sad se radujem novom susretu u ovakvom sazivu”, istaknuo je u pozdravnom govoru predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.

Izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza Tomislav Svetina posebno je istaknuo važnost strategije.

“Strategija Hrvatskog nogometnog saveza je u našem fokusu. Pritom, neki se mogu zapitati zašto smo odabrali pisati strategiju ako HNS trideset godina funkcionira bez raspisane strategije i ima uspjeha u svemu tome. Dakle, imamo sjajne rezultate, financijsku stabilnost i razvoj. Zašto onda pisati strategiju? Odgovor je jasan, vodstvo HNS-a odlučilo je uzeti u obzir sve ono što je bitno kako bismo mogli mjeriti naše strateške interese, želje i ciljeve. S druge strane, unutar nogometne obitelji sigurno postoje prostor i segmenti unutar nogometne obitelji koji se mogu unaprijediti. Vjerujem da ćemo u razdoblju od četiri godine vidjeti koliko samo napravili u odnosu na zadanu strategiju. Strategiju nećemo predstaviti kao gotov dokument, ovaj Sabor je zamišljen kao početak javne rasprave da bismo u konačnici strategiju usvojili na Skupštini Hrvatskog nogometnog saveza u proljeće sljedeće godine“, rekao je Tomislav Svetina.

Više pročitajte na hns.family.

Foto: Hrvatski nogometni savez

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.