Inteligentna tehnologija čini Azijske para igre u Hangzhouu pristupačnijima

Foto: VCG

Inteligentne tehnologije dizajnirane za sportaše s invaliditetom impresioniraju ljude na Azijskim para igrama u Hangzhouu.

Kineski paraplivač Xu Jialing, koji je osvojio sedam zlata na Azijskim para igrama u Jakarti 2018., zapalio je kotao inteligentnom bioničkom rukom, učinivši to nezaboravnim trenutkom svečanosti otvorenja održane u nedjelju navečer.

“Iako sam se prilagodio životu s jednom rukom, bionička ruka mi je omogućila da objema rukama držim baklju i zapalim plamen, što je prilično “cool”. Također mi olakšava svakodnevni život, poput držanja boca s vodom i okretanja zatvarača”, rekao je Xu.

Cai Qionghui, nositeljica baklje koja je završila štafetu s inteligentnim psom vodičem, rekla je da se osjećala opuštenije tijekom štafete jer nije morala razmišljati o osjećaju pravog psa vodiča.

“Upotreba inteligentnih pasa vodiča izgleda smiješno, ali osobama oštećena vida omogućuje putovanje bez vlastitih pasa”, rekao je Yang Jinkui, glavni tajnik kineskog izaslanstva za Azijske para igre, na tiskovnoj konferenciji održanoj u utorak.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.