Kina daje ogroman doprinos u suočavanju s klimatskim promjenama

Foto: VCG

Ministarstvo ekologije i okoliša održalo je konferenciju za novinare 27. listopada. Xia Yingxian, direktor odjela za klimatske promjene, izjavio je da Kina promiče sveobuhvatnu zelenu transformaciju gospodarskog i društvenog razvoja i izgradnju moderniziranog društva u kojem ljudi žive u sklad s prirodom.

Xia je rekao da je Kina ojačala svoje ciljeve vezane uz klimatske promjene i nastoji doseći vrhunac emisija ugljičnog dioksida prije 2030. i postići ugljičnu neutralnost prije 2060., što je snažna klimatska obveza u skladu s Pariškim sporazumom.

Prema Xii, 2022. ukupna količina kineskih emisija ugljika nastavila se smanjivati, udio potrošnje nefosilne energije dosegao je 17,5 posto u ukupnoj potrošnji energije, instalirani kapacitet proizvodnje obnovljive energije bio je veći od 1,2 milijarde kilovata, a stopa šumovitosti dosegla je 24,02 posto.

Kineska proizvodnja i prodaja novih energetskih vozila na prvom je mjestu u svijetu već osam godina, a nefosilna energija se brzo razvija, s više od 750 milijuna kilovata vjetroelektrana i fotonapona instaliranih do kraja 2022., a razina čišćeg korištenja fosilne energije u stalnom je porastu, prema Xia.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.