U Ujedinjenom Kraljevstvu započeo prvi svjetski samit o sigurnosti umjetne inteligencije

Foto: VCG

Prvi veliki svjetski samit o sigurnosti umjetne inteligencije (UI-a) započeo je u srijedu u Ujedinjenom Kraljevstvu, s političkim i tehnološkim čelnicima koji će raspravljati o mogućim odgovorima na tehnologiju koja mijenja društvo.

Britanski premijer Rishi Sunak, američka potpredsjednica Kamala Harris, predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen i glavni tajnik UN-a Antonio Guterres prisustvovat će na dvodnevnoj konferenciji koja će se usredotočiti na rastuće strahove o implikacijama takozvane granične umjetne inteligencije.

Objavljivanje najnovijih modela pružilo je uvid u potencijal umjetne inteligencije, ali je također potaknulo zabrinutost oko pitanja u rasponu od gubitka radnih mjesta do kibernetičkih napada i razini kontrole koju ljudi zapravo imaju nad umjetno inteligentnim sustavima.

Sunak, čija je vlada inicirala okupljanje, rekao je u prošlotjednom govoru kako je njegov “krajnji cilj” “raditi prema više međunarodnom pristupu sigurnosti gdje surađujemo s partnerima kako bismo osigurali sigurnost umjetno inteligentnih sustava prije nego što budu pušteni u rad”.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.