Županija podržava i potiče edukacije poduzetnika

Osječko-baranjska županija sufinancira provedbu „Programa usavršavanja managera – PUMA“ Hrvatske udruge poslodavaca od 2005. godine i za tu namjenu iz svog proračuna ukupno je izdvojila 84.278,98 eura, a edukacije je prošlo više od 5.300 polaznika. Kako je potreba za usavršavanjem poduzetnika i dalje izuzetno važna, potpisan je novi Ugovor o sufinanciranju „Programa usavršavanja managera – PUMA“, a potpisali su ga zamjenik župana Josip Miletić i direktor HUP Regionalnog ureda Osijek dr. sc. Ivan Sarić.

U sjedištu Županije u Osijeku danas je također potpisan novi ugovor o suradnji Osječko-baranjske županije, Ekonomskog fakulteta u Osijeku i HUP Regionalnog ureda Osijek u provedbi seminara „Upravljanje EU projektima“. Naime, nakon detaljne analize dostupnih edukacija na temu EU fondova i pristupa tim izvorima financiranja zaključeno je da na tržištu postoje brojne edukacije koje pokrivaju tu tematiku, međutim za skupinu poslodavaca i poduzetnika, kojima ponajprije treba pojašnjenje pojmova i detaljne upute o koracima u prikupljanju EU sredstava, takve edukacije ne postoje. Stoga je predložen i sada ugovoren nastavak projekta, odnosno sufinanciranje i organiziranje takvih edukacija u narednih godinu dana. Ugovor su potpisali zamjenik župana Josip Miletić, direktor HUP Regionalnog ureda Osijek dr. sc. Ivan Sarić i dekan Ekonomskog fakulteta Osijek prof. dr. sc. Boris Crnković.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo OBŽ Ivana Katavić Milardović istaknula je da su dostupnost raspoloživih ljudskih potencijala i mogućnost privlačenja sredstava iz fondova EU važni preduvjeti gospodarskog rasta i razvoja.

– Upravo zato Osječko-baranjska županija, kao vodeća županija u RH po povlačenju sredstava iz fondova EU, s našim partnerima, Ekonomskim fakultetom u Osijeku i HUP-om, provodi dva značajna projekta koji će pomoći poduzetnicima u stjecanju dodatnih znanja i mogućnosti privlačenja njima neophodnih sredstava za daljnji rast i razvoj. Vrijednost ugovora s HUP-om u provedbi programa PUMA je 4.000,00 eura. Županija će sufinancirati provođenje ovog projekta i u 2023./2024. godini, a Hrvatska udruga poslodavaca se obvezuje pružiti edukaciju za najmanje 80 polaznika. Projekt „Upravljanje EU projektima“ koji Županija provodi s Ekonomskim fakultetom i HUP-om vrijedan je oko 6.500 eura, sufinanciraju ga OBŽ i HUP, a Ekonomski fakultet provodi edukaciju za 20 polaznika. Nadamo se da će ovi projekti dati dodatni doprinos cjelokupnom gospodarskom razvoju naše županije – zaključila je pročelnica Ivana Katavić Milardović.

Više pročitajte na obz.hr.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.