U glavnom hrvatskom gradu najbogatiji Advent do sada

Manifestacija Advent Zagreb od 2. prosinca 2023. do 7. siječnja 2024. ponudit će najbogatiji program do sada s više od sto koncerata i raznih drugih događanja, te se očekuje i dobra turistička posjećenost iz Hrvatske i svijeta, rečeno je u petak na konferenciji za medije.

– Osmislili smo program s puno više partnera nego ranije. Sve više ljudi uključeno je u organizaciju, oko 2 500, u čemu veliku podršku i suradnju daje i Grad Zagreb, Zagrebački holding, ZET i druge gradske službe, kao i dizajneri, ugostitelji, hoteli, kulturne institucije i drugi sa željom da sve bude čarolija i na Advent privuče što više posjetitelja i građana, rekla je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) Martina Bienenfeld.

Ove godine bit će i tzv. zagrijavanje za Advent, tj. vrijeme za pripremu lokacija, kućica i ostalog, od 29. studenoga do 2. prosinca, kada sve službeno i počinje paljenjem prve adventske svijeća na Manduševcu i rasvjete na Zrinjevcu i po gradu.

Bienenfeld je najavila uz već poznate, ‘stare’, i nekoliko novih lokacija tijekom Adventa Zagreb, posebice na Mažuranićevom (Plesnjaci, bal) i Svačićevom trgu, u Masarykovoj ulici, u Parku Ribnjak, i druge, kao i da neće biti lokacija na gornjem gradu zbog radova na obnovi, nego se programi ‘spuštaju’ u donji grad, na Trg bana Jelačića i druge lokacije. No, na gornjem gradu u kulturnim ustanovama bit će, najavila je, vrhunski koncerti, izložbe i slično.

Ledeni park s klizalištem na Tomislavovom trgu će biti i ove godine, kao i program na Zrinjevcu, gdje je, naglasila je Bienenfeld, sve i počelo prije 12 godina, a program će biti i u Tunelu Grič, ispred i unutar HNK, dok se na Strossmayerov trg vraća Fuliranje, kao i Advent u mnoge muzeje i kazališta.

U sve se prigodnim programima i suradnjom u adventskoj utrci Advent Run uključuju i zagrebački hoteli, a zanimljivost su ove godine i specijalni punktovi za djecu i obitelji, kao i kućne ljubimce i njihove vlasnike.

– Promociju i kampanju za Advent radimo po svim kanalima na 23 tržišta svijeta, u čemu surađujemo i s Croatia i Turkish Airlinesom u zrakoplovima, kao s HŽ Putničkim prijevozom s popustima za karte za vlak, i vjerujemo u dobar odaziva publike iz cijelog svijeta, kako je bilo i do sada, kazala e direktorica TZGZ-a.

Njemu, TZGZ-u i svima drugima u organizaciji zahvalio je na predanosti i trudu zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, naglašavajući i da je Advent veliki logistički pothvat jer traje pet tjedana tijekom kojih u gradu ima puno posla i sve treba dobro posložiti.

Otkrio je da će u novogodišnjoj noći u Zagrebu građane i turiste zabaviti grupa Let3 sa Zagrebačkom filharmonijom, te da su imali sreće što su ih ‘bukirali’ još u veljači, s obzirom na to da su nakon Eurosonga jako traženi za Novu godinu praktički iz cijelog svijeta.

U sklopu Adventa svake subote na zagrebačkom Cvjetnom trgu bit će i koncerti pjevača iz programa HTV.-a, a na dva koncerta će nastupiti i australski zborovi sa stotinu djece, dok će na Badnjak koncert imati osam domaćih zborova, Lado i drugi.

Više pročitajte na hrt.hr.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.